מוסקטו אדום MOSCATO

יין בעל צבע אדמדם ומרקם צלול, המתאפיין בארומות פירותיות ומוסקטיות. בפה – נטעם יין עם פריכות ורעננות, בעל גוף קל, עם בועות קטנות ועם סיומת מתוקה ומאוזנת.

נתוני היין

יין אדום מבעבע , מורכב מ- 100% ענבי מוסקט המבורג, בציר 2021, הענבים גדלו בכרם שפלת יהודה.

תהליך ייצור היין

ענבי המוסקט נבצרו באופן מכני בשעות הבוקר המוקדמות והועברו מיד אל היקב, כאן הוכנסו להשריה בפרס הפנאומטי במהלך מספר שעות. בסיום ההשריה, הענבים נסחטו בסחיטה מהירה ועדינה היישר אל תוך מיכל נירוסטה מבודד ומקורר.
התירוש האדמדם קורר על ידנו לטמפרטורת 0 מעלות צלזיוס – וזאת כדי למנוע את תסיסת המיץ וכדי להביא לשקיעת המשקעים המצויים בו.
המיץ שהה במיכל הנירוסטה במהלך כ-36 שעות עד שהסתיימה שקיעת המשקעים. לאחר שהתקבל מיץ צלול ונקי, הוא סונן אל מיכל נירוסטה וקורר שוב לטמפרטורת 0 מעלות צלזיוס כדי למנוע התחלה של תסיסה אלכוהולית. שמרנו את המיץ בטמפרטורה זו לכל אורך זמן אחסונו.
כ-3 שבועות קודם למילוי היין בבקבוקים, התחלנו בתהליך תסיסה במיכל לחץ באופן מבוקר. לאחר שהעלינו את הטמפרטורה ל20 מעלות צלזיוס, המיץ הועבר אל מיכל הלחץ שבו החל בתסיסה האלכוהולית שלו. בזכות מיכל הלחץ ניתן לשמר את הגז הטבעי שנוצר בעת התסיסה האלכוהולית.
המיץ תסס במיכל במשך כ-6 ימים עד שהושגה רמת המתיקות והאלכוהול הרצויה, וזאת תוך שמירת בועות הגז הטבעיות. כשהיין הגיע לרמות המבוקשות, עצרנו את תסיסתו הטבעית על ידי קירורו לטמפרטורת 0 מעלות צלזיוס.
היין טוב לשתייה מרגע הוצאתו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.2
  • חומצה [ג/ל]: 4.2
  • pH: 3.97

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: 110
  • חומצה [ג/ל]: 6.7
  • pH: 3.1
  • כהל [ב-%]: 5.6
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק