בעיניים עצומות:
איך להזמין יין בדייט ראשון

כוס או בקבוק? אדום או לבן? ומה ההבדל בין פינו נואר לפינו גרי? כנראה שאחת מהדילמות הכבדות בדייט הראשון תהיה איזה משקה להזמין. אז איך עושים את זה נכון ומה כדאי לדעת לפני? באנו לעשות לכם סדר

את מסתכלת אל תוך עיניו בפעם הראשונה. לא בטוחה אם את אמורה לחבק אותו או לא, או אולי בכלל לנשק על הלחי? כל מה שאת יודעת הוא שלפחות את השעה הקרובה את הולכת לבלות איתו ביחד, ואולי גם את המשך חייכם. ואם המחשבה הזו לא מלחיצה מספיק, כנראה שיקפצו לך לראש עוד עשרות תהיות שונות כמו מה הוא חושב עליך, האם מה שאת לובשת נראה טוב מספיק וכמה כדאי לחשוף על חייך עוד לפני שהזמנתם לשתות.

 

כוס יין אדום

ובצד השני המצב לא פשוט יותר. האם לאסוף אותה או לא? איפה להיפגש? קפה או בר? ואם בר – אז מה להזמין?

בניגוד מוחלט לפתגם "אימון מוביל לשלמות", אין שום דבר שמוביל לשלמות בדייט הראשון. אי אפשר להתאמן לקראתו או להתכונן אליו, וגם אין מדריך מסודר עם כללי עשה ואל תעשה. בסוף זה את והוא, ישובים האחת מול השני ומנסים להבין מי יושב מולכם ומה יכול לצאת מכל זה. ובגלל שאנחנו לא יכולים לפתור את כל ההתלבטויות, בחרנו להתמקד בהתלבטות אחת והיא מה כדאי לשתות בדייט הראשון.

שלב ראשון: כוס או בקבוק?

כוס יין אדוםההחלטה הראשונה שתצטרכו לקבל תהיה האם להזמין כוס יין אחת או בקבוק שלם (וזה בהנחה שהחלטתם ללכת על יין ולא על קוקטיילים/ צ'ייסרים או חלילה תה או קפה שעלולים לסמל את מותו בטרם עת של הערב). ההחלטה הזו קשה מכיוון שהיא מערבת משא ומתן מהיר עם הפרטנר לדייט. אם מדובר בכוס יין, כל אחד בוחר את שלו, אבל אם בקבוק – הרי שכאן אתם נדרשים להחלטה משותפת שיכולה להיות נקודת ההתחלה של שרשרת החלטות משותפות עתידיות. בשלב זה כדאי להיות רגישים לפרטנר. מה הוא אוהב, ממה הוא נמנע. מה הוא מעדיף שלא לקחת ומה מעניין אותו לנסות. קחו בחשבון גם שהחלטה על הזמנת בקבוק יין שלם מעידה על כך שמצאתם חן האחד בעיניי השנייה ושאתם בעניין של להאריך את הערב (בקבוק אחד מכיל בערך 4.5 כוסות). להחלטה הזו גם יש משמעות כלכלית ולכן כדאי לקחת זאת בחשבון טרם ההזמנה, ולהציע לחלוק את החשבון בסוף.

שלב שני: אדום או לבן?

רבים ייקחו את עונת השנה בחשבון כשידרשו לבחור יין. בדרך כלל נעדיף יין אדום בחורף ובערבי הקיץ יין לבן, שמוגש תמיד צונן. האדום בדרך כלל יהיה מעט כבד יותר, אבל יכניס לאווירה תשוקה ורומנטיקה. היין הלבן יהיה קליל יותר ופירותי, עם ארומות נעימות ולא מחייבות. הבחירה בין אדום ללבן תלויה בסוג הערב ובאווירה שתרצו ליצור, קלילה, חברית ונעימה או כבדה יותר, עמוקה ומלאת תשוקה?

 

שלב שלישי: גוורץ-מה?

הימנעו ככל הניתן מהגייה של שמות יין שאתם לא סגורים עליהם במאה אחוזים. דייט ראשון הוא לא הזמן הטוב ביותר לניסוי וטעיה. לא כי הצד השני ירים גבה, אלא כי הסיטואציה עלולה ליצור אצלכם תחושת חוסר ביטחון רגעית שאפשר למנוע מראש. כמו כן, כדאי לא להפגין ידע מוגזם שאתם לא בטוחים לגביו, ואם תרצו לחלוק פרטי טריוויה ששמעתם פעם באיזו תכנית בישול, שווה לסייג ולומר זאת בדיוק כך.

בנוסף, אם הפרטנר שלכם לדייט לא מבין בסוגי היין השונים, תהיו נעימים ותבקשו המלצה מהמלצר או תמליצו בעצמכם, אבל אל תצחקו או תתנשאו. אין דבר מבאס יותר מפרטנר מתנשא שמזלזל בנו, בטח אם לא מדובר בידע כללי שאמור להיות לכל אחד.

 

שלב רביעי: באיזה יין לבחור?

ההצעה שלנו: תבחרו ביין שטעים לכם. אדום או לבן, פירותי או בעל טעמי אדמה חזקים. היין תבחרו לא נועד להרשים אלא לשפר לכם ולפרטנר את הערב. לכן ככל שתתחברו אליו – כך ייטב לכולם. בדייט הראשון אף אחד לא מצפה שתיקחו בחשבון את המנות שבחרתם ותתאימו להם את היין, שתדעו להבדיל בין פינו נואר לפינו גרי או שתגידו דברים כמו "יינות זניים טובים יותר מיינות ממסך" (מה שממילא לא בהכרח נכון). תזכרו שבאתם ליהנות מהפרטנר, והיין הוא רק ליווי. לכן לכו עם מצב הרוח, תזרמו עם האווירה, ואם אתם ממש לא יודעים – אין שום בושה בלבקש המלצה מהמלצר.